Alla inlägg under juli 2014

Av Therése Samuelsson - 12 juli 2014 18:56

Var ju på förlossningen på kontroll igår under dagen och fick åka hem med citodon men då de knappt hade någon effekt för fem öre så kunde jag ju inte slappna av och varken sova eller vila under eftermiddagen och senare eskalerade värken igen trots att tabletterna inte gått ur kroppen så då fick vi åka upp på besök nr 2 på fl och göra ytterligare en kurva och kontroll. 

Denna gång var det en jättebra specialistläkare som skulle göra kontrollen men hon konstaterade snart att bebis fortfarande låg väldigt högt upp och att man inte kunde komma åt och känna något om jag var mogen eller öppen osv även fast jag var helt avslappnad så det är ju inte så kul, så just nu ser det verkligen ut som att det blir igångsättning tisdag/onsdag.

Fick i alla fall övernatta på förlossningen efter att ha fått 2 citodon, 1 diklofenak, 1 insomningstablett och 1 varm handduk mot sidan. vaknade 1-2 gånger under natten med attackont i sidan men lyckades somna om till kl 4-5 och sen igen till ca 8. Ingen superbra natt men kände mig relativt utvilad i alla fall.


Idag har svärföräldrarna varit här på en kortvisit eftersom de hade förhinder när jag fyllde år och när de hade åkt åt vi lite lunch och sen sov jag och Evelina ca 2 timmar och varje liten sovstund är guld värt nu. Dock så verkar citodonen ta bort mina hungerskänslor så jag känner inte att jag behöver äta förrän jag blir yr, skakis och mår illa vilket är rätt jobbigt...


Nu har vi i alla fall hela kvällen/natten på oss att vila för att mamma var så snäll att ta Evve inatt med kort varsel, du är bäst mamma!   

Av Therése Samuelsson - 11 juli 2014 15:02

Det blev en visit upp till förlossningen nu i förmiddags på grund av att värken jag tenderar få i sidan som gravid inte avtog med vanliga värktabletter...väl där uppe kollade vi kurvan och det såg bra ut, han ligger fortfarande ruckbar men det är inga problem när det väl är dags då det tydligen är väldigt vanligt när man väntar barn nr 2. Jag fick även citodon med hem om smärtan tilltar så får vi se om dom funkar annaes var jag välkommen tillbaka, bad även om en kontroll när jag ändå var där men sa ifrån efter ett tag då det var för obehagligt så hon hann inte riktigt känna efter hur tappen var osv.

Det sköna är i alla fall att hon ser inga hinder för att det skulle dra igång innan tisdag då vi ska bedömma inför igångsättning, så nu håller jag tummar och tår för att det ska starta naturligt!

Tills dess har jag ju mysMax i alla fall :)

Av Therése Samuelsson - 9 juli 2014 12:38

Imorse blev det plättfrukost för Evve och mig tack vare att vi inte stekte upp all smet som Håkan gjorde igår, det var gott som tusan ^^

Idag fick Evve gå till dagis i alla fall så får vi se hur det går/har gått i värmen. Själv har jag städat och fixat i den mån jag orkar och Håkan har hängt upp takfläkten som vi fick av mormor och morfar, jag kan inte annat än påstå att det är grymt skönt att sitta under den nu!
Det märks att man i vanlig ordning inte tänker på hur snabbt värmen kan slå till i och med att man ofta dricker för lite så nu sitter jag här i soffan och yr i huvudet som bara den men har petat i mig lunch och ett stort glas saft så ska jag ta lite melon om en stund så reder det nog ut sig!

Av Therése Samuelsson - 8 juli 2014 22:23

Idag så slapp Evelina dagis och vi åkte upp till Ensjön istället med Anna och Fabbe m.barn, vi var där ca 2 tim innan vi tyckte att det var dags att ge sig av hemmåt för Evves eftermiddagslur. Det var riktigt skönt i vattnet, men vågade bara gå i som längst till vaderna och Evve var jätteduktig och satt mest vid strandkanten och skyffla sand med en spade :)

Efter att mamma slutat jobbet mötte jag och Evelina upp henne och gick till färgargården för att fika samt mata änder, det var supermysigt!

Av Therése Samuelsson - 7 juli 2014 20:29

1 vecka sen bf idag och fortfarande rätt lugnt. Vaknade dock med värk i sidan så jag fick ta värktabletter, ringde upp till fl och de var inte det minsta intresserade av att hjälpa mig fast jag gått över tiden...

Så idag drog vi istället till Mirum en snabbis och sen till Rebecka, Fredrik och Felicia för lite umgänge. Småtjejerna badade lite och gnällde om vartannat i värmen, så efter en stund åkte vi hem så Evve fick sova.
Efter sovsrund blev det middag och sen parkhäng med Anna, Fabbe och 3 av deras barn :)

Trevlig dag allt som allt, imorrn blir det nog sjön!

Av Therése Samuelsson - 6 juli 2014 14:19

Nu börjar bli riktigt rastlös av att gå och "vänta" på den lille i magen, var ju beräknad i måndags den 30/6 men icke sa nicke...ingen bebis än, så i torsdags bestämde jag mig för att på söndag kommer han och idag är det ju söndag så vi får väl se, har lite känningar då och då men inget som direkt kan tyda på att något skulle dra igång just idag...

I väntan så försöker jag hitta på saker med dottern och familjen för att släppa tankarna på den kommande förlossningen lite grann i alla fall, så igår var vi på badhuset ett par timmar vilket uppskattades väldigt mycket av dottern och idag följde vi med min mamma till mormor och morfar på en fika :)


Just nu sover lilla Evve och vi har precis ätit lunch så efter att hon har vaknat och ätit hon med så blir det nog att ge sig ut i parken en stund i det fina vädret   



Av Therése Samuelsson - 5 juli 2014 21:06

Evelina har som många andra dagar lite svårt att koppla av på kvällen när hon ligger i sin säng och ska sova, det gör ju inte saken mycket bättre när ungjävlar rent o sagt åker förbi precis utanför på sina mopeder i alldeles för hög fart och de flesta utan hjälm dessutom!

Vill få ett stopp på detta, det är majoriteten barnfamiljer som bor här och vi bor precis brevid dagis/skola, jag lovar att många av de som kör moppe har småsyskon och skulle säkerligen inte vilja att de kom till skada för att någon/några inte visade hänsyn i form av att i alla fall sakta ner sina motorfordon. Jag förstår inte var dom inte kan öka poliskontroller i området när jag vet att det är fler än vi som anmäler och stör oss på detta!


En liten fundering till, var i h*lvete är deras föräldrar?! Skulle jag ens kommit på tanken att bete mig som dom när jag var i deras ålder så skulle jag minst fått utegångsförbud men förmodligen även blivit av med min moppe...


Nu sover hon äntligen men det tog ju sin lilla tid på ca 1 timme   

Av Therése Samuelsson - 5 juli 2014 09:41

Igår började jag grooma Max lite, så började att klippa ner klorna och sen borstade jag honom i 2-3 omgångar så det såg ut som att jag skulle rakat ett marsvin :P
Idag så har jag hittills borstat honom 1 gång till men denna gång även med en borste som tunna ut och typ klipper av lite av pälsen så jag fick bort typ lika mycket nu, senare idag ska ha få en dusch och sen bkir det bortstning igen när han torkat.
Måste bli duktigare med hans pälsvård så Håkan inte börjar reagera på hans päls och så att barnen inte ska bli allergiska...självklart också för Max skull så han känner sig fin :)

Ovido - Quiz & Flashcards