Alla inlägg under september 2014

Av Therése Samuelsson - 11 september 2014 10:28

Under flera veckors tid nu har jag sökt tonvis med jobb känns det som och i förrgår ringde första arbetsgivaren om ett eventuellt jobb som kanske bli aktuellt till slutet på nästa vecka och sen ringde nästa arbetsgivare som ville att jag skulle komma på intervju igår så det gjorde jag givetvis. 

Tyvärr matchade inte riktigt jobbet med vardagen så bra, så jag tackade vänligen nej till det men nu är jag med jobb i alla fall och börjar som det är tänkt nästa vecka, imorrn blir det lite schemaplanering inför jobbstarten :)


så nu är det så att JAG ÄR MED JOBB!!!!   



Kaos hit och kaos dit men efter lite rotande så brukar det mesta lösa sig, som sagt så vägrar jag tro att saker och ting inte blir bättre!

Av Therése Samuelsson - 8 september 2014 07:58

Hela helgen har varit väldigt bra, i fredags var Evve och jag på öppna förskolan, sen sprang jag över för att ta en kaffe med Natalie medans Evve sov och Håkan var hemma, på kvällen sen så drack Håkan lite öl med några kompisar hemma hos oss så då gick jag över till Som och hade tjejsnack istället :)


Lördagen for vi ut till pappa för att städa och kolla bilen som snart ska besiktigas, det blev trevligt med fika och även Leo kom förbi med hans döttrar, Evelina uppskattade dammsugarna väldigt mycket trots att vi inte trodde att hon skulle tycka om dom

På kvällen sen gick jag över till Natta och snackade lite skit där istället och när jag kom hem drack jag upp det sista av min 50 cl Pepsi Max och åt en skål popcorn. Det var det enda jag unnade mig på hela veckan så jag är mer än stolt!


Igår åt vi mysfrukost tillsammans hela familjen och sen gick jag över till Natta igen och träffade henne och Som, var där en stund innan jag gick hem och åt och sen efter Evve hade vaknat efter sin middagslur så gick vi förbi och plockade upp Natta och Oliver för att gå ut i parken och leka.


Mycket trevlig helg måste jag säga, men nu till dagen!


Jag har nu klarat mig 1 vecka med en diet som passar mig, hemtränat minst 3 gånger, tror till och med att jag hunnit ca 5 gånger och jag har gått ner till 77,8 kg och -4 cm i midjan, jag är så j*vla stolt över mig själv!

 

  

Av Therése Samuelsson - 5 september 2014 08:03

Igår orkade jag inte engagera mig så mycket under dagen när Evve var på dagis men man får lov att ha sådana dagar ibland med, sen efter jag hämtat henne på dagis så tog jag tag i disken innan vi skulle iväg för att möta upp Håkan efter jobbet och handla.

När jag stog där och diskade så kände jag att jag inte alls hade en bra dag, ångesttryck över bröstet och tårarna försökte bryta sig igenom men jag höll denna gången tillbaka dom för jag orkade inte ta tag i det när jag var ensam hemma med Evelina.


Så i och med att jag mådde dåligt igår så är jag mer än stolt över mig själv att jag inte vek mig för alla frestelser i affären, för jag har väldigt lätt att ta till läsk eller sötsaker när jag mår dåligt men jag vet att i slutändan så kommer jag bara må sämre och vara besviken på mig själv att jag inte lyckats hålla mig ifrån och kämpa för mitt mål.

Men nu har jag klarat mig sen i måndags så jag funderar på om jag ska unna mig en 50 cl Pepsi Max över helgen :)

Av Therése Samuelsson - 2 september 2014 22:21

Trots en tidig morgon så har det över lag varit en ganska bra dag idag, Evelina började dagen bra med att äta mer frukost än hon gjort på ungefär 1-2 veckor och sen blev det dagis och efter dagis var hon inte speciellt nöjd med något, så det blev en hel del tjurig tid mellan 14:30-16:00, ingenting passade damen däremellan, varken mys, musik eller leka med lego men efter det kom hon på att hon ville rita och då kunde jag passa på att laga mat.


Dagens +

  • Jag har börjat dricka citronvatten (ca 1 liter) som bland annat ökar immunförsvaret, hjälper kroppen att detoxa, underlättar matsmältningen och främjar viktnedgång
  • Dricker även grönt te som även det hjälper till att öka förbränning och är rikt på nyttiga antioxidanter
  • Jag har även hemtränat ca 40 min under förmiddagen och nu på kvällen cyklade jag till och hem från stan vilket är ca 9 km sammanlagt

 

Dagens -

  • Har haft fantomrörelser att någon rör sig inne i magen (kan även förklaras med att tarmarna lägger sig till rätta eller gaser) i vilket fall som helst är det jobbigt
  • Att inte veta vad Evelina vill när hon är så förtvivlat ledsen och man inte förstår
Av Therése Samuelsson - 1 september 2014 20:48

Förra veckan var ingen bra vecka över lag då jag mådde halvkasst nästan varje dag så blev både tränandet och ätandet lidande så idag när jag ställde mig på vågen hade jag gått upp 1,3 kg så nu tar vi nya tag mot en sundare livsstil och nu är jag fast besluten att lyckas med mitt mål!

Jag dokumenterar mina framsteg, eller i det här fallet bakslag varje måndag och beroende på hur det har gått så tar jag till ytterliggare metoder för varje vecka...


18/8 -14
79,9 kg börjar med att träna hemma och dra ner på kolhydrater


25/8 -14
78,8 kg dricker mindre läsk och äter mindre onyttigheter, minskat portionerna och börjat motionera mer


1/9 -14
80,1 kg Börja träna och motionera ännu mer minst 3 ggr/vecka och planera mat bättre
max 1 normalstor potatis eller 1 dl ris/pasta till maten och inget vitt bröd
ingen läsk eller godis/fikabröd i veckorna och ingen alkohol förrän 27/9



Vi fick även besked från prästen idag om att vi får begrava Oliver vid Jonsbergs kyrka som vi önskade, så nu är det bara gravsättningen kvar, det känns fortfarande så konstigt alltihop, jag kan fortfarande inte riktigt greppa det emellanåt!

Sent igår kväll så bröt jag ihop ordentligt så jag väckte Håkan med mitt gråtande, samtidigt som det är fruktansvärt jobbigt att vara ledsen så är det även lättande att få utlopp för sina känslor. Hela dagen idag har varit lite som om jag skulle haft baksmälla efter gårdagens urladdning, har gått lite på sparlåga men ändå manat på mig själv att tvätta och diska för att skingra tankarna på något annat. 

Tittade även på de foton vi har av Oliver idag igen, det var känslomässigt och jobbigt för det är sjukt hur fort det går för hjärnan att sudda ut ett utseende av någon som man inte sett mer än på bild eller inte har omkring sig varje dag som det egentligen var tänkt...the brain works in mysterious ways!

Presentation


Här kan ni följa min vardag som förälder, sambo men även ta del av mina känslor och tankar!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards