Senaste inläggen

Av Therése Samuelsson - 25 oktober 2016 12:13

Visst är hösten fin till färgen men äcklig i vädret.

Hösten, den perioden då många går ner sig, blir deprimerade, nedstämda, slutna, ledsna, matta osv.

Jag själv skulle vilja säga att hösten är den period på året där jag känner som mest tomhet och ensamhet, man blir frusen, få vill hitta på saker, det påminner om allt för mycket dåligt.

Jag vill inte äta och kan knappt sova, självklart gör jag båda dessa saker men jag finner ingen mening med något av det just nu.


Ibland så flyter texten i mina blogginlägg på som aldrig förr och ibland blir det osammanhängande och hackigt som i det här fallet, det är helt enkelt för mycket tankar och funderinger som cirkulerar på en och samma gång så det blir svårt att sålla bland dom och få ut en vettig mening.


Skulle bara vilja säga att jag är nog inte den mest varma människan för tillfället utan jag skämtar nog bort rätt mycket för jag orkar inte riktigt känna och vill inte riktigt heller för den delen.


Om 10 dagar så är det 2 år sen vi begravde Oliver, vår fina son! Så förlåt mig om jag kräks lite på tillvaron, vill försöka leva i nuet men det är jävligt svårt vissa gånger för ibland vet man att man måste stanna upp och känna och tänka för sin egen skull!


  OLIVER  

ANNONS
Av Therése Samuelsson - 18 oktober 2016 23:29

Måste väl motvilligt erkänna att hösten allt påverkat mig lite mer än jag trodde, med de allt mörkare och kallare dagarna. Hur fint löven än lyser upp vår gråa vardag med sina fina färger i olika gula, orangea och röda nyanser så räcker det inte alltid hela vägen fram. Jag ligger ändå där i sängen på morgonen och vill knappt gå upp och ut men samtidigt finns viljan att åka någonstans, det behöver inte vara långt bort utan bara tanken på att få komma bort från min vardag, min verklighet om ens för en stund är lockande.
Hela staden dör lite på hösten, när kylan kommer så vill alla krypa in, tända ljus, mysa med sina kära och kolla på film men vad ska man göra när man inte har någon sådan person...krama kudden är knappast detsamma även om du tänt ljus, värmer dig under favoritfilten och kollar på den bästa filmen i världen.

Jag saknar kärlek, passion och närhet!
Jag saknar värme i olika benämningar!

ANNONS
Av Therése Samuelsson - 16 oktober 2016 21:41

Det finns känslor, kalla som varma, svaga som starka som jag kanske bara visar för vissa, känslor som inte alla förjänar att se, uppleva eller få dela med mig och hur mycket jag än låter som en bitch när jag skriver det så gäller detsamma garanterat de flesta av er andra också. Man visar inte allt för alla, på samma sätt som att man känner inte allt för alla. Vissa förtjänar inte ens tid men det kan vara uppdelat också, vissa bekanta är bra att ha för vissa tillfällen och andra för alla tillfällen, det är vad som skiljer vänner från familj. Allt eftersom man blir äldre så upptäcker man att familj är inte alltid de människor som man har ett blodsband med utan de personer som man helt enkelt väljer att ha runt sig, de som du skulle kunna göra allt för och som skulle göra detsamma för dig, de som ser på dig om du är ledsen och dom som du kan säga "jag älskar dig" till utan att det misstolkas eller blir konstigt för det är precis det du gör, du älskar dom, utifrån och in, inifrån och ut!


Alla typer av relationer är egentligen väldigt komplexa även om de utifrån sett ser väldigt simpla ut och en relation som du har med någon som du tycker är lätt så betyder inte det att alla andra uppfattar det så. Enkelt för någon är komplext för någon annan. Det enda som man egentligen måste vara på det klara med är vad man själv vill ha för relation och se till att den man vill ha en relation med är på samma våglängd som en själv och att man hela tiden håller en öppen kommunikation så man vet om/när något ändras för hur ska man annars veta. Det finns få saker som jag ogillar så mycket som folk som säger att man ska läsa av vad dom vill eller hur dom känner men då tycker jag som såhär att börja prata istället så minskas risken för eventuella missförstånd och jag garanterar en bättre relation i slutändan!

Av Therése Samuelsson - 26 september 2016 00:42

Respektera mig och vi kanske kan leka
Visa mig inte känslor som du inte är beredd på att få besvarade
Lek inte med känslor du inte förstår
Ge dig inte in i en lek du inte tål
Sympatisera med mig och jag gör detsamma med dig
Var öppen och ärlig eller vänd direkt
Spela inget spel utan säg vad du vill
Lyssna på mig och det går åt två håll
Prata med mig och du får lära känna mig
Försök inte ändra på mig för jag är bekväm i mig själv som det är
Lita på mig och jag visar tillit mot dig
Jag är som jag är och du är som du är, antingen passar man eller också inte

https://youtu.be/V0lw3qylVfY

Av Therése Samuelsson - 15 september 2016 20:40

Jag tror jag pratar för alla när jag säger att alla nångång känt sig ensamma men sen finns det nästan alltid någon som känner sig mer ensam och oförstådd än du, antagligen för att denne person även är det. Många gånger är det tyvärr så att man själv satt sig i den sitsen men man har bara inte insett det än och ingen kan göra så du kommer ur den gropen eller onda cirkeln av ensamhet och oförståelse än du. Det gäller att du själv öppnar upp dig för människor om dina eventuella problem eller funderingar för det är ingen annan som kommer göra det åt dig men alla har heller inte lika lätt för att göra det, något som jag fått uppleva. Vissa sticker hellre huvudet i sanden och glömmer gårdagen, morgondagen, ja allt som hänt eller eventuellt kan hända framöver. 

Men jag ska berätta en sak, det hjälper varken dig, din partner, din vän eller ovän i längden om du vägrar prata om vad du känner, tycker och tänker oavsett det handlar om blyghet eller bara att du inte orkar.

Folk måste börja prata mer med varandra igen och sluta leva i förnekelse och tysthet!


Tankar en helt vanlig torsdagskväll som kan vara helt ovanlig beroende på vad DU väljer att göra med livet, jag väljer i alla fall att leva det medan man fortfarande har det till förfogande!

Av Therése Samuelsson - 14 september 2016 23:43

Ja, vart ska man börja denna gång...
Känslor är värdelöst men samtidigt så älskar jag dom, givetvis inte alla men ändå!
Det skulle ju vara så mycket lättare om alla bara sa vad som tyckte, tänkte och kände mer än vad de flesta gör i dagsläget. Jag säger inte att jag alltid gör det men jag försöker i alla fall tänka på att göra det.
Det finns få saker som jag tycker så illa om som att höra någon säga "kan du inte läsa människor eller?!" Och att jag borde kunna läsa dom framförallt om dom är mina vänner men gissa vad, jag vet inte hur du reagerar eller agerar på alla typ av händelser eller vad vissa ord betyder för dig!
Om jag till exempel säger att jag tycker om någon så betyder ju inte det automatiskt att även om den andre personen säger samma sak tillbaka att man tycker om varandra på samma sätt för att man har ju själv sin egen syn på saker och ting. För det finns ju en oändlig massa sätt som man kan tycka om någon på.

Så det är väl egentligen där min osäkerhet kommer fram, inte på grund av att jag tvivlar på mig själv för jag vet ju vad jag vill men när det blir någon annan som är inblandad så blir det svårt om den inte uttrycker sig !

(Jag skriver inte om någon speciell utan bara tankar i allmänhet)

Av Therése Samuelsson - 29 augusti 2016 20:07

Ensam står jag och stirrar ut genom fönstret på det gråmulna vädret och regnet som faller från himlen likt tusentals tårar nerför en kind,

Håller om mig själv, längtar och hoppas på att det någondag snart ska kännas lättare att vara ensam för just nu känns det stundtals hopplöst, det är svårt att berätta, svårt att förklara och ännu svårare att försöka få någon att förstå


Känslan när man i flera dagar känt att tårarna ligger och trycker där bakom, darret i rösten som kommer och går, vill bara att någon ska lyssna ibland men så ibland är det skönt att bara få vara.

Ångesttrycket i bröstet som ökar och spänningen mellan skuldrorna blir alltmer påtaglig det är då dottern som leker i badet kläcker ur sig att hennes lillebror som hon inte ens vet har existerat sitter på badkarskanten och att dom leker. Förstås så kommer också då den där låten igång som skrålar genom spotify ut ur högtalarna på hemmabiosystemet, det är svårt att vara stark ibland men just då när man inte riktigt kan bryta ihop framför sin dotter för hon vet ju ingenting om något av det jag är ledsen över. 

Självklart ser hon i sin mammas ögon att dom kanske inte lyser och läpparna inte ler som dom gör de allra flesta dagar annars, hon hör säkerligen också på rösten att den är svagare och inte alls så glädjefylld som den brukar, att hennes mamma inte dansar eller sjunger lika mycket men självklart så försöker jag ju hålla skenet uppe så gott det går.


Men när dottern lagt sig och ensamheten kryper sig på allt närmare och man är mer eller mindre fast i sitt eget huvud med miljontals av tankar, det är då det är som jobbigast!

Av Therése Samuelsson - 14 augusti 2016 21:30

Det är tur att man alltid kan lita på sig själv, en annan sak som är tur är att jag alltid har förmågan att plocka upp mig själv när jag återigen hamnar på bottnen som är så lätt hänt ibland i denna värld full av motgångar.

Det är dom bra dagarna, stunderna och upplevelserna i livet som gör det värt att fortsätta och som gör att man orkar med bakslag och dåliga dagar.


Söndag den 14:e augusti 2016, mitt liv är inte alls som jag hade tänkt att det skulle vara, jag kan inte säga att det är varken bättre eller sämre för vissa stunder så känns allt väldigt tungt, hårt och ensamt medan jag mestadels av tiden älskar mitt liv och blir alltmer bekväm i mitt liv som det ser ut just nu. Ensamstående mamma, med dottern varannan vecka och varannan vecka själv, alltsomoftast omringad av vänner som sprider värme och kärlek till mig.

Summan av det hela är att imorrn flyttar jag in i min alldeles egna lägenhet, som jag står på helt själv, först då börjar jag mitt liv som ensamstående, självförsörjande mamma och visst känns det lite läskigt men samtidigt väldigt härligt för jag har väntat på det här ett bra tag nu. Nu kommer jag kunna komma till ro med mig själv och börja mitt liv på riktigt igen. Det bästa med det hela är att jag kommer ha ett hem att ta min dotter till varje vecka som jag har henne, ett hem som är bara mitt och hennes!Ni mina vänner är som min familj, jag älskar er!   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se